BZC en potjestraining
Wat is BZC?
Babyzindelijkheidscommunicatie (BZC) houdt eenvoudig in dat jij je kindje het potje aanbiedt als hij/zij communiceert met jou dat hij zijn behoefte wil doen. Zoals je hem drinken geeft bij hongersignalen. Ook als je kind geen signalen geeft of deze moeilijk op te merken zijn, kan je het potje aanbieden op bepaalde, logische momenten.
Waarom?
Zo hou je rekening met de noden van je kind (want liefst doet hij geen pipi of kaka in zijn luier) en bespaar je luiers.
Hoe?
Jij kiest zelf hoe intensief je dit doet; part-time is dit ook al zeer waardevol. Het gaat uiteindelijk om de communicatie en niet om álle pipi en kaka op te vangen in een potje. Doe je mee?
Potjestraining
Vanaf een bepaalde leeftijd gaan we aan de slag om je kindje meer zelfstandig te leren worden en het potje te leren gebruiken. Hiervoor kunnen we de potjestraining gebruiken. Deze aanpak gaat ervan uit dat jouw kind klaar is om zonder luier door het leven te gaan.
Aan de hand van concrete stappen, leer je jouw kind herkennen dat het pipi of kaka moet doen, om vervolgens het potje te gebruiken. Je kiest zelf of je meteen de nacht ook integreert of je daar mee wacht als laatste stap. Uiteindelijk zal jouw kind zelfstandig het potje/toilet kunnen gebruiken.

Thema's
o Hoe begin ik met BZC? (op ≠  leeftijden)
o Hoe begin ik met potjestraining in 3 stappen
o BZC/Potjestraining 's nachts, nachtzindelijkheid
o BZC/Potjestraining onderweg: tips en tricks
o Afronden van BZC
o Uitdagingen zoals:
-    Baby weent boven potje
-    Mijn baby geeft geen signalen
-    Potjespauze
-    Zelfstandigheid
-    Hoe omgaan met ongelukjes?
-    ...
o Dunstan babytaal als aanvulling
Tarieven
o Individuele sessie: €15/uur
o Groepssessie/workshop: €10 p.p. (minimum 3 personen)
Concrete afspraken maak ik graag via kluster
of vraag meer info via info@doel-bewust.be
Prijzen zijn altijd bespreekbaar!

www.godiaperfree.com

Misschien vind je dit ook interessant?

Back to Top